Samsung'un en yeni ve en büyük Galaxy S21 serisi , eleştiriler için piyasaya çıktı . Büyük ölçüde yenilenen tasarım, yükseltilmiş kamera sistemleri ve üst düzey performans arasında, burada beğenilecek çok şey var.
Ancak, herkes aynı deneyimi yaşamayacaktır. Görüyorsunuz, her yıl olduğu gibi, telefon iki farklı şekilde gönderiliyor. Snapdragon ve Exynos işlemcileri arasındaki bir temel fark dışında, kağıt üzerinde neredeyse aynıdırlar.
Samsung Galaxy S21 serisinde de durum böyle olmaya devam ediyor. Kuzey Amerika ve Güney Kore pazarları Snapdragon 888 ile uyumlu Samsung Galaxy S21 Ultra'ya erişim sağlıyor. Dünyanın geri kalanı Exynos 2100 varyantı ile mücadele etmek zorundadır.
Yıllar geçtikçe, telefonun Exynos versiyonu Qualcomm muadilinin gerisinde kalma geçmişine sahip. Bu yıl farklı olacak mı? İki varyantın nasıl performans gösterdiğini öğrenmek için iki telefonu karşılaştırmalı bir savaşta birbiriyle karşılaştırıyoruz. İşte Samsung Galaxy S21 Ultra Snapdragon ve Exynos testimizin Android Kurumu dökümü.
Snapdragon 888 ve Exynos 2100 işlemcileri arasındaki fark nedir?
Her iki 2021 amiral gemisi yonga setinin birçok ortak noktası var. 5nm EUV üretim sürecinden en son Arm Cortex CPU çekirdeklerinin yanı sıra entegre 5G modemlerin kullanımına kadar . Özellikle 5nm düğüme geçiş, verimlilik ve dolayısıyla pil ömrü açısından önemli kazanımlar getiriyor.
Bu yıl, Exynos 2100 yonga seti, Samsung için ileriye doğru büyük bir adımdır. Şirket, Arm's Cortex çekirdekleri için özel Mongoose çekirdeklerini tamamen terk ediyor. Ortaya çıkan performans artışı çok belirgindir.
Snapdragon 888 ve Exynos 2100, CPU söz konusu olduğunda oldukça benzer. Her ikisi de Snapdragon 888 2,84 GHz'de saat hızına sahip birincil Cortex X1 çekirdeğinden yararlanırken, Exynos 2100 2,9 GHz'de biraz daha yüksek.
Ardından, günlük performansı işleyen üç Cortex A78 çekirdeği var. Snapdragon 888'de bunlar 2,4 GHz'de saat hızına sahiptir. Öte yandan Exynos 2100, 2.8GHz'de bir kez daha yüksek saat hızına sahip.
Son olarak, dört Cortex A55 çekirdeği arka plan faaliyetleriyle ilgilenir. Bunlar sırasıyla Snapdragon 888 ve Exynos 2100'de 1.8GHz ve 2.2GHz'de saat hızına sahiptir.
İşlerin GPU tarafında daha büyük farklar yatar. Adreno 660, Exynos 2100'de ARM Mali-G78 MP14 GPU'yu alıyor. GPU genellikle Exynos yongalarının tarihsel olarak Snapdragon muadillerinin gerisinde kaldığı yerdir. Samsung, gelecekte bunu düzeltmek için AMD ile bir lisans anlaşması yaptı. Ancak şimdilik Samsung, giden yongaya göre grafik performansında% 40'lık bir gelişme olduğunu iddia ediyor.
Samsung Galaxy S21 Ultra Snapdragon vs Exynos: Klasik kriterler
İki telefon arasındaki işleri adil tutmak için, Samsung Galaxy S21 Ultra'nın hem Snapdragon hem de Exynos varyantları varsayılan Full HD çözünürlükte tutuldu. Uyarlanabilir kare hızı seçeneği etkinleştirildi ve 120 Hz'ye kadar yükselmesine izin verdi.
Ayrıca, rakip donanıma ek olarak, yonga setlerinde geçen yılın en iyi performans gösteren telefonlarından kıyaslamaları da ekledik. Bu, size yıldan yıla iyileştirmeler hakkında daha iyi bir fikir vermek ve telefonların daha geniş akıllı telefon ekosisteminde tam olarak nereye uyduğunu görmek içindir.
Klasik kıyaslama serisinden başlayarak, öncelikle Geekbench 5'imiz var. CPU odaklı kıyaslama, hesaplama performansını stres testi için tasarlanmıştır ve sonuçlar oldukça açıktır. Benzer bir CPU tasarımı, ancak daha yüksek saat hızları ile Exynos, Snapdragon 888'den 2100 inç ileride. Snapdragon donanımlı Galaxy S21 Ultra'nın attığı 1.098 puana karşı 1.109 puan alıyor.
Exynos 2100, Snapdragon 888'e göre neredeyse 300 puan alarak, çok çekirdekli kıyaslamalar benzer bir yörüngeyi takip ediyor. Tüm çekirdekler için anakartta daha yüksek saat hızları, Exynos 2100 donanımlı Galaxy S21 Ultra'nın hesaplamada öne çıkacağı anlamına geliyor ağır iş yükleri.
Snapdragon 888'in GPU avantajı, GPU merkezli 3DMark karşılaştırmasında ortaya çıkıyor. Ancak bu yıl, performans farkı geçen yılki Snapdragon 865 ve Exynos 990 arasında olduğundan çok daha küçük . Adreno 660-toting Snapdragon 888, Mali G78'in Exynos 2100'de attığı 7,761'e karşı 7,895 puan alıyor. Geçen yılki yonga setleri arasındaki yaklaşık 350 puan farkla karşılaştırıldığında çok daha dar bir uçurum.
Sonunda AnTuTu'ya geçtik. Popüler sistem düzeyindeki kıyaslama bize kapsamlı bir genel puan verir. Bellek ve UX işlemlerinin stres testine ek olarak CPU ve GPU performansı dahil olmak üzere bir dizi parametreye dayanır. Uzun zamandır telefonların yonga setlerinde karşılaştırmalı performansını ölçmenin denenmiş ve test edilmiş bir yolu olmuştur.
Burada, Snapdragon 888 donanımlı Galaxy S21 Ultra, daha hızlı GPU'su ve aynı zamanda bu kazanımların görüntü işleme dahil genel kullanıcı deneyimine nasıl dönüştüğü nedeniyle oldukça sert bir şekilde öne çıkıyor. Telefon, Exynos 2100 tarafından yönetilen 644.316 ile karşılaştırıldığında burada 701.672 puan alıyor.
İlginç bir şekilde, her iki telefon da, Exynos 2100 örneğinde olduğu gibi, giden modellere göre nesiller arası bir sıçrama gösteriyor. Özellikle, büyük ölçüde geliştirilmiş CPU, Exynos 2100'ün AnTuTu puanlarını 155.475 puanla iyileştirmesine yardımcı oldu.
Klasik karşılaştırmaların ortadan kalkmasıyla Hız Testi G'ye geçtik. Android Authority'nin bağımsız test aracı hakkında daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz . Bununla birlikte, uzun ve kısası, Speed Test G'nin mevcut kıyaslama araçlarının en iyilerini bir araya getirmesi ve herhangi bir önyargı olasılığını ortadan kaldırmasıdır. Tüm yığın şirket içindedir, bu da hiçbir şirketin performansı artırmak için özel olarak optimize edemeyeceği anlamına gelir. Bu olabildiğince gerçek.
İlk kıyaslamamız için, ortalama 10 seferde nasıl performans gösterdiklerini görmek için iki telefonu birbirleriyle karşılaştırdık. Sonraki 10 testten geçen sonuçlar, bir istisna dışında çoğunlukla beklediğimizle aynı doğrultuda.
Gördüğünüz gibi, Snapdragon 888 sürümü testi 36.23 saniyede tamamlıyor - bu mükemmel servis edilebilir bir rakam. Bununla birlikte, Exynos 2100 donanımlı Samsung Galaxy S21 Ultra, CPU bağımlı testi tamamlamak için fazladan bir saniye sürer. 37.82 saniyede tamamlıyor. Bu, Exynos 2100'deki sürekli performansın Snapdragon 888'den daha hızlı düşmeye başladığını gösteriyor.
Başka yerlerde, GPU'ya bağlı testlerin sonuçları da kağıt özellikleriyle uyumludur. Adreno 660, 26,28 saniyede 10 tur Hız Testi G'nin gerçekleştirilmesine yardımcı olur. Bu arada, Mali G78'in aynı şeyi bitirmesi 34.43 saniye sürüyor. Exynos 990 ile karşılaştırıldığında, burada görülecek önemli kazanımlar var. Ancak Snapdragon 888'i yakalamak için hala yeterli değiller.
Hız Testi G dayanıklılık testine geçiyoruz. Bu, akıllı telefon kıyaslamasının büyük babası. Gerçek bir işkence testi, hem CPU'yu hem de GPU'yu% 100 şarjdan pil bitene kadar sınırlara kadar zorluyor.
Exynos 2100, Snapdragon 888'den çok daha hızlı geri çekilmeye başlıyor.
Verilere baktığımızda Snapdragon 888 ile donatılmış Samsung Galaxy S21 Ultra'nın Exynos 2100 modelinden fark edilir derecede daha hızlı olduğunu görebiliyoruz. Yalnızca bireysel çalışmaları daha hızlı tamamlamakla kalmaz, aynı zamanda performans düşüşü, 14. Hız Testi G çalışması sırasında performansta keskin bir düşüş gösteren Exynos 2100'den çok daha sonra gerçekleşir.
Bunun ötesinde, Snapdragon 888'in kıyaslama süresince daha tutarlı performans sunduğunu görebiliriz.
Son olarak, pil dayanıklılığına geldiğimizde, daha yüksek performanslı çalışmanın, Snapdragon 888 donanımlı Galaxy S21 Ultra için daha kısa pil ömrü ile sonuçlandığını görüyoruz. İki değişken arasındaki pil ömrü deltası çok sert değil. Bununla birlikte, tam gaz açıldığında, Snapdragon 888 varyantı 199 dakika sürer - 226 dakika çalışmayı başaran Exynos varyantından tam 27 dakika daha düşük.
Testimiz, Snapdragon 888 sürümünün yaklaşık 38 dakikalık toplam performanstan sonra yavaşlamaya başladığını ortaya koyuyor. Bu arada, Exynos versiyonu yaklaşık 25 dakikada kendini çok daha erken yavaşlatır. Ancak bu düşük performans, daha düşük güç tüketimi anlamına gelir ve neredeyse yarım saat daha uzun süre dayanmasını sağlar.
Snapdragon 888 veya Exynos 2100: Hangi Galaxy S21 Ultra modeli daha hızlıdır?
Samsung, bu yıl Exynos 2100 yonga seti ile büyük adımlar attı. Snapdragon 888'den daha yavaş olsa da, iki yonga seti arasındaki performans farkı önceki modellerde olduğu kadar şiddetli değil. Kullanıcılar, Qualcomm sürümüne ulaşamazlarsa, kendilerini kısa sürede değişmiş hissetmemelidir.
Her iki telefonda da CPU performansı genel olarak boyun ve boyundur. Bu, günlük kullanımda eşdeğer performansa dönüştürülmelidir. Bununla birlikte, kullanımınız çok fazla oyun içeriyorsa, Snapdragon sürümü hala elinize geçebilirse, gitmenin yoludur.
Exynos tabanlı S21 Ultra, Snapdragon sürümüne önceki yıllara göre çok daha yakın geliyor.
Samsung'un GPU oyununu geliştirmek için AMD'nin Radeon teknolojisini lisanslamasıyla, yeni nesil Exynos yonga setlerinin Qualcomm'un teklifine uyması veya hatta aşması için gerekenlere sahip olması gerekir. Ancak, olduğu gibi, en yüksek performans istediğiniz şeyse, Snapdragon 888 paketleme Samsung Galaxy S21 Ultra'yı düşünmek isteyeceksiniz.
Yorum Gönder